Header

(versión en castellano a continuación)

Març és Afganistan a Jiwar. Mariam Mana és una jove activista cultural i periodista afganesa resident a Kabul. Pertany a una generació de dones que treballen per la cultura i la pau al seu país des d'un activisme pacífic i conciliador. Mariam col·labora habitualment amb mitjans independents i organitzacions com l'Afghanistan Independent Bar Association, Marie Stopes International, Relief Organization for Rehabilitation of AFG, etc.. Mariam va ser la coordinadora de la primera edició de l'Afghanistan Human Rights Film Festival l’any 2012. Actualment, està fent una recerca sobre el cinema afganès després de la caiguda dels Taliban. El seu testimoniatge com a dona activa i compromesa enriquiran sense cap dubte la visió que tenim del seu país, l'Afganistan. Agraïm a la Biblioteca Vila de Gràcia i a Casa Asia, així com a María Cilleros, el suport rebut en l'organització dels esdeveniments.

PRESENTACIONS DE MARIAM MANA A BARCELONA

DIMARTS, 17 DE MARÇ, 19h

Biblioteca Vila de Gràcia

C. Torrent de l'Olla, 104.

“Cinema i drets humans a l’Afganistan des de la mirada d’una activista cultural afganesa”

Presentació en anglès amb traducció consecutiva.

 

DIJOUS, 19 DE MARÇ,19h

Casa Asia.

Recinte modernista de Sant Pau. Pavelló Sant Manel. C. Sant Antoni Mª Claret, 167

“Ser avui una activista cultural a Kabul"

En anglès sense traducció.

I per preparar el mes d'abril, necessitem persones col·laboradores!

PROJECTE FILS I HISTÒRIES DE DEBORAH KOENKER

Col·labora portant una peça de roba amb una història especial! L'artista canadenca resident a Jiwar Deborah Koenker, recollirà les peces i farà una obra final amb retalls de totes elles, entreteixint històries, desitjos i experiències. Prèviament, farà una fotografia de la persona amb la seva peça i guardarà la seva història. L'obra serà exposada a l'abril. Persones interessades en col·laborar la data límit és el 14 d'abril. Escriviu a dkoenker@telus.net o bé a info@jiwarbarcelona.com

 

Núvol.com ha volgut donar visibilitat al talent de la performer sud-africana Khanyisile Mbongwa i el projecte de l'artista visual Anne Murray. Els agraïm també la confiança i l'oportunitat de donar a conèixer què es cou a Jiwar.

http://www.nuvol.com/entrevistes/khanyisile-mbongwa-sud-africa-es-el-pais-mes-afrofobic-del-continent/

http://www.nuvol.com/noticies/anne-murray-la-mirada-duna-artista-nomada/

CAST.

Marzo es Afganistán en Jiwar. Mariam Mana es una joven activista cultural y periodista afgana residente en Kabul. Pertenece a una generación de mujeres que trabajan para la cultura y la paz en su país desde un activismo pacífico y conciliador. Mariam colabora habitualmente con medios independientes y organizaciones como el Afghanistan Independent Bar Association, Marie Stopes International, Relief Organization for Rehabilitation of AFG, etc.. Mariam fue la cordinadora de la primera edición del Afghanistan Human Rights Film Festival (2012). Actualmente, está haciendo una investigación sobre el cine afgano después de la caída de los Taliban. Su testimonio como mujer activa y comprometida enriquecerán sin ninguna duda la visión que tenemos de su país, Afganistán. Agradecemos a la Biblioteca Vila de Gràcia y a Casa Asia, así como a María Cilleros, el apoyo recibido en la organización de los eventos.

 

PRESENTACIONES DE MARIAM MANA EN BARCELONA

MARTES, 17 DE MARZO, 19h

Biblioteca Vila de Gràcia

C. Torrent de l'Olla, 104.

“Cine y derechos humanos en Afganistán desde la mirada de una activista cultural afgana". Presentación en inglés con traducción consecutiva al catalán.

 

JUEVES, 19 DE MARZO,19h

Casa Asia.

Recinte modernista de Sant Pau. Pavelló Sant Manel. C. Sant Antoni Mª Claret, 167

“Ser hoy una activista cultural en Kabul". Presentación en inglés sin traducción.

 

PARA PREPARAR EL MES DE ABRIL NECESITAMOS PERSONAS COLABORADORAS! 

PROYECTO HILOS E HISTORIAS DE DEBORAH KOENKER

Colabora trayendo una prenda de ropa con una historia especial. La artista canadiense residente en Jiwar Deborah Koenker, recogerá las prendas y hará una obra final con los retales de todas ellas, entretejiendo historias, deseos y experiencias. Previamente hará una fotografía de la persona con su prenda y guardará su historia. La obra será presentada en abril. Fecha límite de las colaboraciones: 14 de abril.  Escribid a dkoenker@telus.net o a info@jiwarbarcelona.com

 Artículos en nuvol.com sobre dos residentes en Jiwar. Les agradecemos la oportunidad y la confianza.

http://www.nuvol.com/entrevistes/khanyisile-mbongwa-sud-africa-es-el-pais-mes-afrofobic-del-continent/

http://www.nuvol.com/noticies/anne-murray-la-mirada-duna-artista-nomada/

 

---