Header

(versión en castellano a continuación)

LA PATATA COM A METÀFORA

Aquest mes de maig, les patates seran el centre de les nostres activitats. En el seu projecte SPUD, l'artista visual i militant alimentària Deirdre O'Mahony estudia les trajectòries simbòliques, històriques i polítiques de la patata promovent el seu autocultiu com a gest d’autonomia alimentària i eina d’apoderament comunitari. Les patates són l’excusa per crear un espai on, en el marc comú del veïnatge, les receptes, les històries i els mites fluiran de la boca dels participants en els dos tallers que oferirà a la ciutat de Barcelona. 

TALLER PRÀCTIC D'AUTOCULTIU

Dissabte, 9 de maig. 12h Solar Germanetes

C. Consell de Cent entre Viladomat i Borrell

EN COL·LABORACIÓ AMB ESPAI AVINYÓ I RECREANT CRUÏLLES. Aquest taller formarà part del mercat de pagès que es fa mensualment a Germanetes.

Deirdre O'Mahony ha format part del projecte Construint veïnatges 2014. Per raons alienes a tots, no va poder compartir el temps de creació amb els seus companys el passat novembre-desembre 2014. El projecte Construint veïnatges ha rebut el suport de l'Ajuntament de Barcelona.

JIWAR ALS TALLERS OBERTS DE GRÀCIA 2015

Divendres, 15 de maig. De 17h a 21h.

Dissabte 16 d'11h a 14h i de 17h a 21h

Diumenge 17 d'11h a 14h i de 17h a 20h

C. Astúries 36, Pral.

Per primera vegada, Jiwar participa als Taller Oberts obrint el seu espai a les persones que vulguin conèixer-nos de prop. Durant aquests dies, podreu veure l'obra de Mat Dubé (Canadà), Marceau Verdiere (França), Norlynne Coar (EE.UU.) i Allison Brown (EE.UU.). A més a més, en el marc dels tallers oberts, us proposem les següents activitats:

TALLER PRÀCTIC D'AUTOCULTIU (acte polític) a cura de Deirdre O'Mahony

Dissabte, 16 de maig 11h-13h30

Atenció! Jardí JIWAR. C. Jaén, 14

Deirdre O'Mahony oferirà el seu segon taller pràctic en el marc dels tallers oberts.

JAM D'ESCRIPTURA VIVA

Dissabte, 16 de maig de 19h a 20h30

Jiwar Creació i Societat. C. d'Astúries 36, Pral. 

L'escriptora resident Valeria Dimaté (Bogotà), juntament amb els escriptors Marcos Xalabarder (Barcelona) i Paula Gicovate (Rio de Janeiro), crearan un espai d'interacció amb les persones participants en una Jam d'escriptura projectada sobre una pantalla: Colors, atmosferes, música, personatges, donaran lloc a mons impossibles per crear històries mai explicades amb la participació de les assistents.


COL·LABORACIO AMB ArtEZ Institute of the Arts

Després de tres anys d'acompanyar els artistes Eva Blaak i Jerry Vedlhuizen, enguany Jiwar ha volgut acollir també els seus estudiants en il·lustració que centraran la seva visita d'estudi a Barcelona entorn del barri de Gràcia i de l'obra La plaça del Diamant de Mercè Rodoreda.

CAST.

La patata como metáfora.

Durante el mes de mayo las patatas estarán en el centro de nuestras actividades. En su proyecto SPUD, la artista visual y militante alimentaria Deirdre O'Mahony estudia las trayectorias simbólicas, històricas y políticas de la patata promoviendo su autocultivo como gesto de autonomía alimentaria y herramienta de empoderamiento comunitario. Las patatas serán la excusa para crear un espacio dónde, según los parámetros de la vecindad, las recetas, historias y mitos fluyan de la boca de los participantes en los dos talleres que ofrecerá en la ciudad.

TALLER PRÁCTICO DE AUTOCULTIVO

Sábado, 9 de mayo. 12h Solar Germanetes

C. Consell de Cent entre Viladomat y Borrell

EN COLABORACIÓN con ESPAI AVINYÓ y RECREANT CRUÏLLES. Este taller formará parte del mercado de payés que se hace mensualmente en Germanetes.

Deirdre O'Mahony ha formado parte del proyecto Construint veïnatges 2014. Por razones ajenas a todos, no puedo compartir el tiempo de creación con sus compañeros el pasado noviembre-diciembre 2014. El proyecto Construint veïnatges ha recibido el apoyo del Ayuntamiento de Barcelona.

JIWAR EN LOS TALLERS OBERTS DE GRÀCIA 2015

Viernes, 15 de mayo. De 17h a 21h.

Sábado 16 de 11h a 14h y de 17h a 21h

Domingo 17 de 11h a 14h y de 17h a 20h

C. Astúries 36, Pral.

Por primera vez, Jiwar participa en los Talleres Abiertos abriendo su espacio a las personas que quieran conocernos de cerca. Durante estos días, podréis ver la obra de Mat Dubé (Canadà), Marceau Verdiere (Francia), Norlynne Coar (EE.UU.) y Allison Brown (EE.UU.). Además, en el marco de los talleres abiertos os proponemos las siguientes actividades: 

TALLER PRÁCTICO DE AUTOCULTIVO (acto político) por Deirdre O'Mahony

Sábado, 16 de mayo 11h-13h30

Atención! Jardín JIWAR. C. Jaén, 14

Deirdre O'Mahony ofrecerá su segundo taller práctico en el marco de los tallers oberts.

JAM DE ESCRITURA VIVA

Sábado,  16 de mayo de 19h a 20h30

Jiwar Creació i Societat. C. d'Astúries 36, Pral.

La escritora residente Valeria Dimaté (Bogotá), juntamente con los escritores Marcos Xalabarder (Barcelona) y Paula Gicovate (Rio de Janeiro), crearán un espacio de interacción con los asistentes en una Jam de escritura proyectada en una pantalla. Colores, atmósferas, música, personajes, mundos imposibles para crear historias nunca explicadas con la participación de tod@s.


COLABORACIÓN CON ArtEZ Institute of the Arts

Después de tres años de acompañar a los artistas Eva Blaak y Jerry Vedlhuizen, este año Jiwar ha querido también acoger a sus estudiantes en ilustración para que focalicen su visita de estudio a Barcelona entorno del barrio de Gràcia y de la obra La plaça del Diamant de Mercè Rodoreda.

---